logo

Paramparça Yeni Sezon Fragmanı 14 Eylül 2015 izle

Özet: Paramparça Yeni Sezon Fragmanı 14 Eylül 2015 izlemeniz için hazır.
Yayınlandı: 10/10/2015
SELİN demiş ki;
Herkese selam. BERRAN’cım Atatürk’ün bu hikayesini bilmiyordum, sayende öğrendim teşekkürler. Can Yücel yazına gelince: onun yazıları beni çok nadir hayal kırıklığına uğratır, bu da uğratmadı tabii ki, teşekkürler. Başlamışken bana fragman bölümünde yazdığın güzel sözlere de teşekkür edeyim. Konuyu benim gayrelerim olarak sınırlamadan, insanların küçük şeylerle uğraşması konusunda bir kaç söz söylemek istiyorum. Oralarda 15 çeşitli ülkeden gelmiş gencecik, idealist ve sevgi dolu gençlerle, zor şartlar altında çalışırken ve insanların yaşadıkları sefalet ve acılara şahit olurken bambaşka bir alemde hissediyor insan kendini . O anlarda, aksini bidiğim halde, artık senin tabirinle incir çekirdeğini doldurmıyan şeylere üzülmiyeceğim diye söz verdim kendime bilmem kaçıncı defa. Buradaki hayatıma döndüm, daha aradan iki gün geçmeden Türkiye’den babaannemin bağından seneler önce getirip bahçemize ektiğimiz sırf Denizli ‘de yetişen üzüm asmamızın kurumasına o kadar üzüldüm ki baktım ağlıyorum. Yani arkadaşım, insanlar için ne önemli ne önemsiz mekan, yaşam tarzı ve içinde bulunduğu duruma göre oluşuyor. Einstein formülüyle anlatırsak: herşey relatif. Buna rağmen hakikaten aşırı durumlar var senin örneğinde olduğu gibi. Hem bu yazdıklarına hemde ülkemizde her geçen gün, her alanda bir lumpenleşme görmek insanı üzüyor. Burada senin HÜLYA’cımla ilgili sorunu da cevaplandırayım: Hülya’yla ara sıra telefonla görüşüyoruz ama bu görüşmelerimiz sırasında dizi veya yorum konusundan çok geçmişten ve şimdiki yaşantımızdan bahsediyoruz. Taa başlarda bir kaç diziye baktığından ve bütün yorumları okuduğundan bahsetmişti ama yorum yazıp yazmadığından bahsetmedi ve bende sormadım. Sadece bizimle birlikte “Kırgın Çiçekler”e yazmak istediğini söyledi ama sonra malum sebeplerden vazgeçti. Hatırladığım kadarıyla GK’ya bakıyor. Dediğim gibi cidden dizi ve yorum konusunda hemen hiç konuşmuyoruz. Bu akşam benden bu kadar olsun. Şimdi LaLem’cim (senden önce ona yazdım) cetveli yine eline almış sana mı yoksa ona mı uzun yazdım diye ölçüp duruyordur, aman bir tatsızlık çıkmasın ;)) Kocaman öptüm.
15.09.2015 - 23:02
0   0

Berran demiş ki;
Herkese selam.., SELIN'cim yanitina tesekkürler:-) Ayni benim tahmin ettigin gibi; Idealist Oglu$unuzla birz daha fazla beraber olabilmek ve insanliga yardim etnin kenarindan ucundan tutup corbada benim tuzum olsun a "selbstzweck" ide dahil edince cikan tablodan hersey anlasiliyor. Yalniz sunu yazmadan gecemeyecegim.Senin bu gayretlerinin yaninda insanlarin ne kadar "kücük seylerle ugrastigini ve incir cekirdegi bile doldurmayan konularla hasir nesir olduklarini gördükce cok yadirgiyorum :-((( Hele Magazin haberleri , sacma sapan dedikodular veya instgram olaylari vesaire. Bundan sonra ölcüm senin ugrasin!!!!!!!Sana tekrar basarilar Tanri ve melekler sizi korusun.Amin....Can Dündar hakk. biraz elestirine üzülmedim. O zaten tipik CAN DÜNDAR oldugundan...Yani bir yerde "aykiri" eben..Bugün YENI bölüm basliyor. Dilerim huzurlu ve keyifle izlenir ve yorum yapilir.Haaa..bu arada kac kez yazacaktim hep unuttum.HÜLYA nerelerde??Yoksa nikinimi degistirdi?? KOLEJli hemsehrime selam ve sevgiler.Senide kucak dolusu AFRIKA dolusu selamlarim ve sevgilerimle öpüyorum cok*_*
14.09.2015 - 16:26
0   0

Berran demiş ki;
Hallo LaLemcan , noldu sesin solugun kesildi sanki? Telaseniz var biliyorum. Ama hatirladigim kadariyla Oktober Ferien de gidecektiniz dimi? Durumlar ne merkezde?? Paylasirsan sevinirim. CICERO'dan Man verschiesst Pfeile, die ein Anderer gemacht hat. "Valere malo quam dives esse." Lieber bin ich gesund als reich. "Magnificum est laudari a laudato viro." Rühmlich ist es, von einem gelobten Mann gelobt zu werden. "O dulce nomen libertatis!" Oh süßer Name Freiheit! Kocaman öptüm cok*_*
14.09.2015 - 12:04
0   0

SELİN demiş ki;
Herkese selam. BERRAN’cım Laz fıkran yine herzamanki gibi yerinde bir seçimdi. Bende bu kadar öte gideceğimi tahmin etmiyordum, herşey spontan gelişti. Benim hakkımda yazdıklarınsa biraz fazla iyimserdi çünki itiraf etmek zorundayım ki: kendiliğimden böyle bir şeye kalkışacağımdan pek emin değilim ve tek amacım insanlığa yardım etmek değildi, biraz da “selbstzweck” vardı; o da tahmin edeceğin gibi oğlumuzla mümkün olduğu kadar uzun süre beraber olmak. İltifatlarına teşekkür etmeden bunu da söylemem şarttı. Ama yaptığım herşeyi severek ve canı gönülden yaptım. Bu nedenle benim için yazdığın güzel şeylere gönül rahatlığıyla teşekkür edebiliyorum. Kendimde bu haftalar içinde çok şey kazandım ve beraberlikte birşeyler yapmanın hazzını bir daha hissettim. Neyse LaLem’cim yine fazla edebiyat parçalama demeden bu konuyu kapatayım. Can Dündar’ın yazısını beğenmedim diyemem ama biraz fazla patetik bulduğumu da belirtmek zorundayım. Bilhassa “Hem kadere, alınyazısına, şahadete boyun eğen bir tevekkülle, hem zalime, haksıza, insafsıza isyan eden bir temayülle büyümüşüz. * * * O isyandır ki, bugün dünyanın en büyük ordusunu şaşkına çeviriyor.“ Cümlesi hem biraz fazla kendimize pembe gözlüklerle bakmak olmuş hemde biraz fazla großkotzig“ olmuş. Duygusal olmak güzelde bunu yaparken kendi kapımızın önünü süpürmeyi de unutmıyalım. Can Dündar bu yazısında bunu biraz unutmuş gibi. Dilerim bu sözlerimi emeğine saygısızlık olarak görmezsin. Yeni aktarmalarını bekler ve seni sevgiyle öperim. //LaLem’cim ben dizi ve evliliğe rağmen aşk konusundaki sorularına yeteri kadar cevap verdim ve yeni sezonda da bu konular tekrar karşımıza çıkacak. Bu nedenle bugün cevap yazmıyacağım. Diğer bilmek istediklerini KA sayfasına yazacağım. Orada görüşürüz canım. Herkese iyi geceler.
13.09.2015 - 21:53
0   0

gizem demiş ki;
bir ağacın dalları sardı bizi, ağaç aynı, dal aynı.. yeni yeni isimler olsa da, yüz aynı, beden aynı.. her lafımızın aksini söylese de, fikir aynı, kafa aynı.. ah bir de rol yapabilseler, dil aynı, tarz aynı.. daha bismillah dedik ama, hırs aynı, kin aynı..
13.09.2015 - 20:06
0   0

Ayisigi demiş ki;
GIZEM Yorumcu ve ayse arkadas bana haddimi elbirligiyle TKY da bildirmislerdi. Bakiyorum burada da sana bildiriyorlar elbirligiyle masallah tūh tūh nazar degmez insallah -:) Ayol bu lalsellere calisan bir süre avukat var,bizde o da yok-:( En kötūsūde kendi dogrularini bu sekilde dayatmalari. Herkes lalsel gibi dūsūnmek zorunda degil. ..Gizem sira simdi būcūrde ezberledik artik -:)
13.09.2015 - 18:47
0   0

gizem demiş ki;
AYIŞIĞI ben sana söylemiştim olacakları. bekliyordum ama bu kadar çabuk değil:)))
13.09.2015 - 18:15
0   0

ayşe demiş ki;
Ben nikah konusunda yorumcu arkadaş gibi düşünüyor ve gizem arkadaşın nikahı bu kadar küçümsemesini dogru bulmuyorum. Selin arkadaş çok başlarda nikahın önemini ve karı kocanın hak ve görevlerini yazmıstı. Bosanmadan önce başlanan ilişkilerin boşanmayı zorlaştıracağınıda anlatmıstı. Bu bilgileri dogru buluyorum. Nasıl evli bır kadının kocasının namusuna leke gelmesın diye bosanmadan yeni bir ilişkiye girmesi yanlışsa erkek içinde aynı durum geçerli. Nikahın faydası çocukların nesepleri karışmaz bilgisi saçmalık. Nesep çocuğun hangi babadan olduğunun tespiti demektir. Nikahlı bir kadın gayri mesru bir ilişkiden bir çocuk doğurunca bile bu evli olduğu için kocasının adına yazıldığı için asıl nikah bu karışıklığa sebep olur. Öbir yandan nikahsız dogan çocuklarında nesebi bellidir ve nüfusa kaydedilir. Baba itiraz etse bile babalık testiyle bunu tespit etmek bu zamanda artık çok kolay. Diyalog kankilik değildir. İki insan bir konu üzerinde birbirlerinin düşüncelerine atfen yazışırlarsa bu da bir diyalogtur.
13.09.2015 - 12:42
0   0

gizem demiş ki;
Bence nikah birlikteliği belediyeye bildirmekten öte bir olay değil. Faydası çocukların nesepleri karışmaz, taraflara yasal haklar tanır. Boşanma anlaşmalı olmazsa, dava deliller, şahitler, itirazlar derken en az iki yıl sürer. Boşanma davası reddedilince yeniden dava açabilmek için üç yıl beklenir. Yani ülkemizde çekişmeli davalar ortalama beş yıl sürer. bence dilara (sonradan sevdiğine karar verdiği kocasını yeniden kazanmak için) yalan, iftira, haksızlık, her türlü hakaret etme hakkına sırf resmi nikahı var diye sahip olamaz. kendisini istemeyen bir erkeğe sülük gibi yapışmak daha kötü bence. asıl onursuzluk sürekli kendisini aşağılayan, bağırıp çağıran, saygı duymayan, sevmeyen bir erkeğin peşinden koşmaktır. ((YORUMCU arkadaş benim seninle bir diyaloğum yok merak etme, sadece düşündüklerimi yazıyorum. relax, kanki değiliz))
13.09.2015 - 00:21
0   0

LaLem demiş ki;
Herkese merhaba. Daha yeni sezon başlamadan gülseren, dilara çekişmesi, daha doğrusu boşanmadan aşk evet diyen ve ona karşı olanların çekişmesi başladı. Bence bu konularda tartışmak güzel, tabii iş şahsiyete dökülmezse. Diğer konu : ben kim aktarırsa aktarsın sayfamıza aktarılan güzel yazıları severek okuyorum. Selin cim gerçi sen bu konularda daha önce görüş belirtmiştin ama bir tazeleme yapalım, sen bu devam eden evliliğe rağmen aşk ve sağfamıza yazı aktarmalarıyla katılma konularına kongo dan dönmüş halinle ne diyorsun? Başka türlü seni ev temizlemekten alamadık belki soru sorarsam silkinir yine aramıza katılırsın; hani sen sana soru sorulduğu zaman cevaplandırmadan duramazsın ya, o bakımdan!!;)). Herkese güzel bir hafta sonu…
12.09.2015 - 22:59
0   0

Daha Fazla Yorum
Yorum Yap

Dizinin Diğer Bölümleri
Yerli Diziler
Eski Diziler
Yabancı Diziler